Hoppa till innehåll

Bästa barnböckerna 2024 [UPPDATERAD] – något för alla åldrar

Inlägget innehåller reklam via annonslänkar.

Att välja en barnbok som ditt barn faktiskt tycker om är inte helt enkelt. Som hjälp på vägen har vi här samlat de absolut bästa barnböckerna 2024 för barn i åldrarna 0-12 år. Listan innehåller något för alla barn!

En del av vår läggningsrutin för vår dotter består av att läsa minst fyra böcker. Vanligtvis är det hon som väljer kvällens lektyr, men jag är stolt att kunna lämna ett förslag på barnbok som jag vet att hon kommer att älska.

Detta är en egenskap jag finner särskilt viktig som förälder i dessa osäkra tider mitt i en pågående pandemi.

I slutet av en lång dag har vi ändå tagit oss tid och plats för en sista berättelse. Dessa böcker agerar ett avslut; vad är dagens sista tanke, sista fundering innan vi släcker lamporna för natten. Ett sentimentalt perspektiv kanske, men jag kan inte låta bli att vara stolt över ett växande bibliotek av barnböcker som kan fylla hennes omättliga nyfikenhet.

Mina följande rekommendationer är några särskilt anmärkningsvärda barnböcker för ditt barn som inte kommer att sluta ställa frågor. Som du under senaste tiden, förmodligen, spenderat lite extra tid med inomhus. Och som troligtvis borde tagit en tupplur idag.

Bästa barnböckerna 2024 för barn i åldrarna 0 till 3 år

Dessa är mina bästa barnböcker 2024 för barn i åldrarna 0 till 3 år.

1. Lär dig tvätta händerna

Bästa barnböckerna 2021, ålder 0 till 3 år: Lär dig tvätta händerna
En av tre vinnare av Bästa barnböckerna 2024 för barn i åldrarna 0 till 3 år: ”Lär dig tvätta händerna”.

Boken Lär dig tvätta händerna är en pedagogiskt utformad barnbok som poängterar vikten i att tvätta händerna ordentligt. Här får förskolan Kotten besök av den proffsiga doktor Anders som vet exakt hur man ska gå tillväga för att tvätta händerna på bästa möjliga sätt – hur man gör det, varför man gör det, och när det ska göras.

Tack vare de fina illustrationerna och den röda tråden genom bokens gång kan barnen hänga med i sin egen takt, och samtidigt lära sig om det som är så viktigt i att tvätta sina händer. Att få barnen att förstå hur handtvätt kan minska sjukdomar behöver inte längre vara så svårt!

Med andra ord är det här en perfekt illustration för både förskolor, skolklasser och för läsning hemma. Millis Sarri har lyckats med en skapelse som kan minska spridning av smitta och sjukdom. Det gäller både för idag och för framtiden – en kunskap som alla bör bära med sig.

Trots att boken i grund och botten vill förmedla ett viktigt och ganska seriöst budskap om den vardagliga hygienen innehåller berättelsen även en hel del humor och lättlästa rim.

Barn i de yngre åldrarna kan ibland ha svårt att förstå varför man ska göra vissa saker, något som den här boken verkligen kan ändra på!  

Med hjälp av doktor Anders och hans berättelse om olika baciller och virus kan barnen inspireras till att tvätta händerna ordentligt – något som är superviktigt! Illustrationerna är inkluderande, budskapet långsiktigt och berättelsen underhållande på ett enkelt sätt. Allt för att barnen ska lära sig om att tvätta händerna.

2. En elefant balanserade

Bästa barnböckerna 2021, ålder 0 till 3 år: En elefant balanserade
En av tre vinnare av Bästa barnböckerna 2024 för barn i åldrarna 0 till 3 år: ”En elefant balanserade”.

För dig som vill ge ditt barn en mysig men samtidigt lärorik upplevelse av barnböcker kan den här ”En elefant balanserade” vara ett riktigt passande alternativ. Många av de som läst den här boken för och med sina barn tycker att den både är underhållande, lärorik och trevlig att ta del av tillsammans.

”En elefant balanserade” är en barnbok som bjuder på fina små visor och härliga illustrationer. Genom bokens gång får du följa med de bedårande elefanterna när de går över den tunna spindeltråden. Ju längre fram du kommer i boken desto fler elefanter är med på tåget! Vi kan lova dig att barnet bara kommer älska de gulliga figurerna.

Trots att barnbokens illustrationer är enkla och textstyckena korta upplevs visan som evighetslång. Med andra ord kan de underhålla barnet hur länge som helst, och den är varken svår att lära sig eller svår att sjunga med i. Även de yngsta av barn kan förstå och lära sig visan på bara en liten stund – så beroendeframkallande är den!

Det bästa är att varje sida i boken består av ett väldigt kort textstycke kombinerat med otroligt fina bilder på de olika elefanterna. Ellen Ekman har verkligen lyckats med att skapa en härlig pekbok som barn i alla åldrar kan uppskatta och njuta av tillsammans. Perfekt för barn som ska lära sig att både titta, peka, prata, läsa och sjunga.

Tack vare att boken i sig är gjort i ett riktigt kraftigt och tjockt material är det inte heller ett problem om barnet vill smaka lite. Vi alla vet att små barn har mycket kli i tänderna, men den här kommer minst hålla länge trots några smakfulla bett, slit och släng. Det här är även en perfekt present att ge bort till den som kan få glädje av en charmerande lekfull barnbok!

3. Hej hej hej!

Bästa barnböckerna 2021, ålder 0 till 3 år: Hej Hej Hej!
En av tre vinnare av Bästa barnböckerna 2024 för barn i åldrarna 0 till 3 år: ”Hej Hej Hej!”.

I barnboken ”hej hej hej” av Karin Cyrén får du och ditt barn följa med på en händelserik barnvagnspromenad genom staden. Grundtanken med bokens berättelse och utformning är att man ska heja på så många som möjligt längs promenaden. Det blir inte ett problem längs den här turen – på varje sida i boken dyker det upp nya figurer, fordon, djur och människor att heja på!

Tack vare att illustrationerna är otroligt välgjorda med många fina detaljer och ett inkluderande mångfald av olika människor kommer barnen lära sig att alla är accepterade i samhället. Att hälsa på en person i rullstol är precis lika vanligt som att hälsa på en person som springer, och varken hudfärg eller utseende spelar någon roll – man hälsar på alla!

LÄS OCKSÅ: Klassiska barnböcker

De barn som får vara med och läsa och titta i boken får alltså en väldigt bra uppfattning om hur samhället ser ut. Redan från start kan den moderna ”hej hej hej!” skapa en betydligt med öppen relation till alla man ser längs en vanlig promenad i staden. Trots att det i grund och botten är en underhållande barnbok är budskapet otroligt lärorikt, även för vuxna.

Kort och gott är det här ett perfekt alternativ till barnbok för de allra minsta barnen som gillar att upptäcka och se nya saker. Den illustrerade verklighetstolkningen kan verkligen vara av betydelse för barnets förståelse av omvärlden.

Texten är i sig också rätt läsa att läsa tack vare dess behagliga rytm och vänliga rim. Passa på att umgås, titta, prata och lära tillsammans – både du och barnet kommer ha roligt, inte minst om ni bor i en stad och barnet kan känna igen vissa saker!


Bästa barnböckerna 2024 för barn i åldrarna 3 till 6 år

Dessa är mina bästa barnböcker 2024 för barn i åldrarna 3 till 6 år.

4. Elsa i Skräddartorp och hennes 28 katter

Bästa barnböckerna 2021, ålder 3 till 6 år: Elsa i Skräddartorp och hennes 28 katter
En av tre vinnare av Bästa barnböckerna 2024 för barn i åldrarna 3 till 6 år: ”Elsa i Skräddartorp och hennes 28 katter”.

”Elsa i Skräddartorp och hennes 28 katter” är en längre barnbok med närmare 100 sidor att bläddra sig igenom. Med andra ord är det här en barnbok anpassad för de lite större barnen som redan kan både läsa och bläddra själva, och som även har lite mer tålamod.

Däremot är berättelsen i sig inte så komplicerad. Kombinationen av både ord, akvarellmålningar och fotografier gör boken lättläst och samtidigt underhållande att bläddra sig igenom. Trots att det kan krävas lite mer fokus under en lite längre tid har Lars Lerin lyckats sätta ihop en barnbok som både lär och leker!

Att följa med den härliga talande berättelse om den söta flickan Elsa i Skräddartorp kommer garanterat fånga ditt barns uppmärksamhet, även lite längre fram i boken. Det lilla bostället Skräddartorp är inte en vanlig plats för en flicka att bo på. Men just där, långt borta från allt annat bor Elsa Karlsson med 28 katter.

Hon lever i som en egen liten värld, och där trivs hon riktigt bra. Katten Liten och Katten Jätteliten, Katterna Gråmor och Gullpiga, den lilla Tuggeliten och den stora Chefen, och så har vi vingliga Gammelgrå och trasiga Klotrund. Sen har vi Den bättre och Gäspan med sina speciella utseenden, och såklart 18 katter till.

Är ditt barn, eller du själv, ett fan av katter och fina bilder kan den här barnboken verkligen gen en trivsam läsning ihop. Det finns mycket att se, mycket att peka på, mycket att upptäcka, och verkligen många katter att inspektera. Följ med till en tid där klockorna har stannat – fröken Elsa och alla hennes katter väntar på dig!

5. Boken som inte ville bli läst

Bästa barnböckerna 2021, ålder 3 till 6 år: Boken som inte ville bli läst
En av tre vinnare av Bästa barnböckerna 2024 för barn i åldrarna 3 till 6 år: ”Boken som inte ville bli läst”.

En bok som inte vill bli läst, vad innebär det? Hade du frågat vilket finurligt eller påhittigt barn som helst, det vill säga så som barn brukar vara, skulle de direkt sagt ”öppna den!”. Och det är precis vad man bör göra med den här boken, alltså öppna den.

Titeln om att det är en bok som inte vill bli läst har skapats just för att väcka intresse och nyfikenhet. Det beror på en sak, och det är att den här boken är gjord just för ett lite mer hjälpande och lärande syfte. ”Boken som inte ville bli läst” är nämligen en underhållande bilderbok till för barn som behöver hjälp av en läskunnig för att läsa böcker.

Tack vare dess enkla men ändå iögonfallande innehåll känns det varken påtvingat, jobbigt eller svårt att ta sig igenom boken. Istället kan den humoristiska boken fylld av olika bilder, ord, krumelurer och roliga bus längs vägen.

Kort sagt så gör den allt för att du ska vilja lägga den ifrån dig, vilket i sig gör att barnen vill fortsätta läsa och se vad som väntar på nästa sida. Är det inte ett ord som trillar isär och bokstäver sin försvinner kommer boken istället att försöka stänga sig själv eller bränna dig. Det roligaste är att dessa bus och bråk gäller både den som läser och den som ser på!

Vi kan varmt rekommendera den här boken till alla er som vill ge barnet något spännande och ett lite mer öppet sätt att lära sig läsa. Att ta sig igenom de knasiga sagorna och titta på de roliga figurerna är hur mysigt som helst att göra ihop.

Gå utanför din komfort-zone, var lite lekfull och använd fantasin – den här boken bjuder på allt och lite till, och det utan några som helst bekymmer över själva läsningen i fråga.

6. Bara rumpor på stranden

Bästa barnböckerna 2021, ålder 3 till 6 år: Bara rumpor på stranden
En av tre vinnare av Bästa barnböckerna 2024 för barn i åldrarna 3 till 6 år: ”Bara rumpor på stranden”.

Som kroppspositivist och duktig författare har Annika Leone tillsammans med den duktiga illustratören Bettina Johansson skapat en lättsam, modern och inkluderande barnbok om att vara naken. Precis som bokens titel så har ”bara rumpor på stranden” ett underhållande innehåll som bjuder på roliga överraskningar, olika kroppar, och framförallt en hel del skratt.

Det hela börjar med att man får följa med en familj bestående av mamma, pappa och dotter. De ska tillsammans åka på semester till det fina Italien där de verkligen ser framemot att njuta av den sköna solen och de svalkande vågorna. På jakt efter en strand utan turister hamnar de plötsligt på en strand fylld av nakna, vita rumpor. Förvåningen är total!

Allt eftersom man tar sig längre fram i barnbokens berättelse om den italienska nakenstranden får man följa med på en uppsjö av känslor hos familjen. Mira vill testa sitt cyklop och ser ett hav fyllt av rumpor istället för hajar. Pappan frågar sig själv hur de kom dit. Och mamman inser att de får finna sig i situationen – de sura minerna beror på kläderna.

Kort och gott är det här en väldigt normaliserande barnbok om hur våra nakna kroppar egentligen ser ut. I grund och botten är vi ju alla nakna, så att vara naken på en nakenstrand där alla går med rumpan bar behöver egentligen inte vara så jobbigt. Här inkluderar de också kroppar av alla olika typer, färger och former. 

Barnboken har utan tvekan blivit en riktig succé bland alla läsare. Till och med den som är lite pryd kommer till sist att skratta sig gott åt de härliga illustrationerna. Den är både lärorik, underhållande och normbrytande, på ett lättsamt men riktigt sätt!


Bästa barnböckerna 2024 för barn i åldrarna 6 till 9 år

Dessa är mina bästa barnböcker 2024 för barn i åldrarna 6 till 9 år.

7. Känsloboken: för dig som går på lågstadiet

Bästa barnböckerna 2021, ålder 6 till 9 år: Känsloboken: för dig som går på lågstadiet
En av tre vinnare av Bästa barnböckerna 2024 för barn i åldrarna 6 till 9 år: ”Känsloboken: för dig som går på lågstadiet”.

Att gå på lågstadiet kan för många barn vara en rätt jobbig period i livet. Det är under den åldern som för de allra flesta barn innebär en slags början på mångt och mycket; känslorna kan vara svåra att hantera, relationer med andra blir mer påtagliga, och även kroppen kan börja spöka. Dessa saker är man som yngre barn inte van vid sen tidigare, och därför kan det bli lite extra påfrestande.

Den här känsloboken är skriven av barnpsykologen Reyhaneh Ahangaran, som genom hela bokens berättelse går igenom saker som barn i lågstadieåldern kan fundera över. Mellan åldern 6 till 9 år kan man gå igenom en hel del saker för första gången, till exempel som att bli kär, att sova över hos en kompis, eller att ha en stor hemlighet.

Just i den åldern är det inte heller ovanligt att barn tycker att det är lite extra jobbigt att prata om känslor, tankar och funderingar. Att ta hjälp eller att be om råd kommer vanligtvis inte naturligt, och det är där den här boken för lite äldre barn kan komma väl till pass. Reyhaneh går igenom alla känslor som de lite yngre barnen kan uppleva.

Tack vare att hon, tillsammans med illustratören Annika Lundholm Moberg har skapat en så pass beskrivande och hjälpande bok kan även föräldrar ta hjälp av den. Boken kan användas som en liten guide både för barn och vuxna om vad som händer i barnets kropp och hjärna i den här åldern, samt hur man som vuxen kan bära sig åt för att prata med ett barn om mående och känslor.

Med andra ord är det här en riktigt bra barnbok att investera i då man vill lära sig att prata med varandra på ett lättare sätt. En guide för små barn om stora känslor, helt enkelt! Genom hela boken finns det med mängder av exempel från igenkännliga vardagssituationer. Barnet kan antingen läsa den själv eller tillsammans med en vuxen tack vare det uppmuntrande språket.

8. En egen mobil

Bästa barnböckerna 2021, ålder 6 till 9 år: En egen mobil
En av tre vinnare av Bästa barnböckerna 2024 för barn i åldrarna 6 till 9 år: ”En egen mobil”.

Idag är det mer vanligt än någonsin att barn i olika åldrar får både det ena och det andra när det kommer till tekniska prylar. Något av det allra vanligaste man kan få är en mobiltelefon, vilket även är det som Elsa hoppas att hon ska få i födelsedagspresent.

I den här verklighetsskildrande barnboken ”en egen mobil” får vi följa med den unga flickan Elsa och hennes stora dröm om att bli youtuber. Det enda hon kan tänka på är att starta en egen youtubekanal – för henne finns det inget roligare än att lägga upp videos och visa sina skapelser med andra.

Genom hela boken får man sen följa Elsa och hennes framtidsfantasi om Youtube och hur hon ska ta sig dit. Hon har redan fått föräldrarna att gå med på youtubekanalen, men det är just att ha en mobiltelefon som hon fortfarande måste checka av. Snart vankas hennes födelsedag och det enda hon vill ha är en telefon – men kommer hon verkligen få en?!

Tack vare att den här barnboken av Lena Lilleste är så enkel men ändå så underhållande och spännande är den riktigt rolig för barnen att läsa. Texten är kort och lätt att läsa, och så är sidorna fyllda av fina färgstarka bilder som skapar än mer intresse.

Det bästa är att barnboken också är utformad och illustrerad på ett sätt som möjliggör för två olika typer av läsning.

För de lite större barnen, eller om föräldern ska läsa för barnet, kan man välja berättelsen i lite mindre bokstäver. Ska barnet själv lära sig läsa eller vill vara med och peka kan pratbubblorna och de större bokstäverna vara passande.

Vi är verkligen imponerade över hur spännande de lyckats göra den här barnboken. Allt kommer samman i en charmig, underhållande, verklighetstrogen och lärorik handling som många kan relatera till idag.

9. Sverige: små roliga fakta

Bästa barnböckerna 2021, ålder 6 till 9 år: Sverige: små roliga fakta
En av tre vinnare av Bästa barnböckerna 2024 för barn i åldrarna 6 till 9 år: ”Sverige: små roliga fakta”.

”Sverige: små roliga fakta” är, precis som namnet utlovar, en innehållsrik barnbok om olika Sverigefakta. Oavsett om ditt barn är 5 år eller 12 år gammalt kommer den faktabaserade och samtidigt lättlästa boken att ge mycket, både i stort och smått. Boken passar också minst lika bra om det är du själv som vill lära dig lite mer om vårt land.

Att så många fastnar för just den här barnboken, trots att det i grund och botten är en faktabok, är för att författaren verkligen lyckats kombinera lära med lek. Texterna är kort och enkla men samtidigt tillräckligt övergripande. Varje sida innehåller också lagom mycket information. I kombination med de fina färgstarka bilderna blir det extra lätt att ta in.

När du läser den här boken om Sverige kommer du och ditt barn lära er allt från vem som var Sveriges första kung och vad ordet monarki betyder till att älgen är Sveriges största djur och Vasaloppet. Innehållet täcker verkligen det mesta du kan tänkas vilja veta, och trots att det är en faktabok känns den riktigt underhållande.

Efter att du läst igenom boken och kollat på all olika fakta om vårt land och dess historia finns det en sektion med frågor och spel. Även frågesporten består av gott och blandat – testa dig själv eller någon kompis i Sverige- kunskap! Vi tycker inte att det finns någon tvekan om att Sverige-boken passar för alla åldrar.


Bästa barnböckerna 2024 för barn i åldrarna 9 till 12 år

Dessa är mina bästa barnböcker 2024 för barn i åldrarna 9 till 12 år.

10. Värsta bästa hälsan: maten, kroppen, hjärnan, sömnen

Bästa barnböckerna 2021, ålder 9 till 12 år: Värsta bästa hälsan: maten, kroppen, hjärnan, sömnen
En av tre vinnare av Bästa barnböckerna 2024 för barn i åldrarna 9 till 12 år: ”Värsta bästa hälsan: maten, kroppen, hjärnan, sömnen”.

Den här boken är fullproppad med nödvändig och användbar fakta om hur våra kroppar, stora som små, påverkas av att vår värld fylls med allt fler skärmar och tekniska prylar. I ”värsta bästa hälsan: maten, kroppen, hjärnan och sömnen” får du följa med Maria Dyfva där hon förklarar hur alla dessa skärmar påverkar vårt mående.

Som barn är det lätt att man bara griper tag i det som erbjuds och ser möjligheter med det mesta. För barnen som växer upp i dagens samhälle präglat av diverse tekniska enheter gäller dessa möjligheter inte minst den så kallade onlinevärlden. Allt är roligt, underhållande, lättsamt och tillgängligt – när, var, hur och med vem man vill.

Något som barnen däremot inte kan förstå är att den ökade skärmtiden också ger problem. Det är just detta som Dufva med hjälp av olika experter vill förklara på ett enkelt men påtagligt sätt. Tanken är att hon vill få barnen att förstå vad skärmen och allt stillasittande kan göra med oss.

Detta lyckas hon illustrera på ett väldigt bra sätt genom att hon blandar expertråd och fakta med verkliga berättelser från barn som hamnat mitt i klaveret. Att ett barn känner sig beroende av sin mobil är idag inte konstigt – men hur bryter man egentligen mönstret? Det kan du och ditt barn lära er genom att läsa ”värsta bästa hälsan”!

11. Allt som händer inuti: om tankar och känslar från A till Ö

Bästa barnböckerna 2021, ålder 9 till 12 år: Allt som händer inuti: om tankar och känslar från A till Ö
En av tre vinnare av Bästa barnböckerna 2024 för barn i åldrarna 9 till 12 år: ”Allt som händer inuti: om tankar och känslar från A till Ö”.

”Allt som händer inuti: om tankar och känslor från A till Ö” är en riktigt välskriven barnbok som riktar sig till både barn och ungdomar. Författaren och barnpsykologen Reyhaneh Ahangaran tar dig med på en resa genom hela alfabetet, där varje bokstav talar för en egen känsla och allt som kan komma därtill.

Anledningen till varför Ahangaren valde att skriva just den här boken är för att hon vill göra det lättare både för barn och föräldrar att prata om känslor. Idag är det vanligare än någonsin att barn i alla åldrar söker sig till en psykolog för att prata om sitt mående – psykisk ohälsa bland unga har aldrig varit så omtalat!

Tack vare att den här boken riktar sig mer direkt till barn och alla känslor och frågor om psykisk ohälsa de kan uppleva kan det bli lättare för barnet att öppna upp sig till andra. Att kunna förstå, relatera och lära sig är otroligt viktigt, det även för oss vuxna. Det är något man tillsammans kan få hjälp av här.

Faktum är att boken om allt som händer inuti berör många av de viktiga ämnena vi bör prata mer om med våra barn. Trots det seriösa budskapet är boken otroligt fin och lättläst. Den känns direkt och informativ på ett tryggt sätt. Boken kan absolut hjälpa dig och ditt barn att avgöra om ett mående är normalt, eller om det är något som bör sökas hjälp för?

12. Sagor för barn som vågar vara annorlunda

Bästa barnböckerna 2021, ålder 9 till 12 år: Sagor för barn som vågar vara annorlunda
En av tre vinnare av Bästa barnböckerna 2024 för barn i åldrarna 9 till 12 år: ”Sagor för barn som vågar vara annorlunda”

Att pojkar är pojkar och flickor är flickor är något som hört till den så kallade samhällsnormen i Sverige under en lång, lång tid. Däremot är just det här ett ämne som allt oftare dyker upp som samtal kring matbordet, som diskussion i TV-rutan, och som huvudfokus i olika forum och på diverse plattformar.

Det beror helt enkelt på att uppdelningen av pojkar och flickor är något som egentligen har en väldigt luddig mening – vad menas egentligen med att pojkar är pojkar och flickor är flickor?

”Sagor för barn som vågar vara annorlunda” är en barnbok där Ben Brooks låter barn vara barn. Han förklarar att samhällsenliga normer, traditionella grupperingar och trångsynta tankesätt inte är något man behöver bry sig om. Istället ska man fokusera på att vara sig själv, och ingen annan. Detta gör att den passa in i vår lista över de bästa barnböckerna.

Barnboken skrev han för att hjälpa och peppa de barn som känner sig lite annorlunda och utanför. Det blir allt vanligare att barn inte alls känner att de passar in i det ”vanliga” samhället, och det är inte alltid helt lätt. Med den här boken vid sin sida kan barnet få uppmuntran och inspireras av olika förebilder som följde sitt hjärta och sina drömmar.

Genomgående i texten kan du ta del av gripande, färgstarka illustrationer och spännande texter om 100 förebilder av alla dess slag. Boken är utan tvekan en inspirationskälla som kan ge vem som helst modet att bryta normen och simma motströms. Det enda viktiga är att vara sig själv – allt annat är egentligen obetydande!

Sammanfattning

Med massor av fint skrivna, roliga och interaktiva böcker på denna lista över de bästa barnböckerna 2024 hoppas jag att du finner din solklara favorit. En bok som du och ditt barn kan läsa tillsammans. Missa inte även Boktuggs lista över de mest populära barnböckerna under 2022.

Kom ihåg att när du läser för ditt barn så hjälper du dem att utöka sitt ordförråd och lyckas senare i livet. Ditt barn kommer att växa upp med böcker och älska att läsa. Något som kan öppna upp dörrar för nya och spännande äventyr.

Läs också: Bästa barnböckerna för 1-åringar

Om du har några frågor om våra val av böcker, eller om din favoritbok saknas är du välkommen att lämna en kommentar här nedan. Kom också ihåg att dela denna sida med en förälder som kanske inte vet vilken bok denne ska välja till sitt barn.

Elin Bergström

Elin Bergström

Elin Bergström, pedagog och passionerad älskare av barnlitteratur, är en ledande röst bakom Barn & Böcker. Som mamma till två delar hon sin entusiasm för barnböcker, särskilt de med ljud, för att inspirera nästa generation läsare.View Author posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *